Διακόσμηση βρεφικού δωματίου: Go Nordic!

Διακόσμηση βρεφικού δωματίου: Go Nordic!

Δεν υπάρχει πιο όμορφη διαδικασία από τη διακόσμηση βρεφικού δωματίου! Μια διαδικασία που συνοδεύεται από μια γλυκιά αίσθηση προσμονής, πλημμυρισμένη από αγάπη, η οποία μας κάνει να θέλουμε να δημιουργήσουμε την πιο ωραία «ζεστή αγκαλιά» για το γλυκό πλασματάκι που έρχεται!

Κύριος στόχος: Ένας χαρούμενος χώρος, όπου συνδυάζονται όμορφα χρώματα με ευέλικτα έπιπλα και χαριτωμένα αντικείμενα που θα προσφέρουν τα κατάλληλα ερεθίσματα στο βρέφος και θα αποπνέουν ηρεμία και ζεστασιά.

Υλοποίηση του στόχου: Διακόσμηση σε Nordic στυλ! «Το Nordic πάλι τι είναι;» μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος… Δεν είναι κάτι νέο… είναι ο ακριβής όρος που χρησιμοποιούν οι Σκανδιναβοί για να περιγράψουν την «παραδοσιακή» διακόσμηση του σπιτιού τους… είναι στην ουσία, η λιτή ομορφιά της σκανδιναβικής διακόσμησης!

Στην βάση του αυτό το στυλ είναι απλό. Λευκά και γήινα χρώματα αγκαλιάζουν φυσικά τους τόνους του παλιού, τριμμένου ξύλου (ashwood) με μικρές δόσεις χρυσού και πολυτέλειας. Το λευκό δημιουργεί την αίσθηση ενός μεγάλου και φωτεινού χώρου ενώ οι πινελιές άλλων χρωμάτων, χρησιμοποιούνται για να δώσουν μία ελαφριά ένταση στο δωμάτιο, μέσα από την αντίθεση.

Η ένταση σε αυτή τη χρωματική παλέτα δίνεται αποκλειστικά μέσω των διακοσμητικών.

Αντικείμενα που μπαίνουν κυρίως στον τοίχο, γιατί ένας άδειος τοίχος ακόμα και αν αποτελεί μέρος ενός όμορφου συνόλου, δεν έχει και πολλά να πει!

Τα διακοσμητικά στο Nordic στυλ είναι σε παστέλ χρώματα που δίνουν ένα αέρινο ύφος και ηρεμούν τα μωρά (έρευνες έχουν δείξει ότι προτιμότερα χρώματα για τα βρέφη είναι οι απαλές αποχρώσεις). Επίσης συνήθως είναι και χρηστικά, πράγμα που βοηθάει σε ένα πιο cosy look και φυσικά μας λύνει τα χέρια!

Για παράδειγμα ένα ξύλινο ράφι με χρωματιστές χάντρες ή ένα όμορφο ξύλινο organizer, στο οποίο μπορείτε να κρεμάσετε φωτογραφίες και να έχετε πάντα τακτοποιημένα τα αξεσουάρ του μωρού, όπως σαλιάρες, παπιγιόν, κλιπς μαλλιών και πολλά άλλα!

Έχοντας στο νου αυτούς τους «κανόνες» του Nordic στυλ, απλά βγάλτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και επιλέξτε έπιπλα και διακοσμητικά που δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για μια καθημερινότητα με χαλαρή διάθεση, με το μωράκι σας!

Τα σκανδιναβικά σπίτια χαρακτηρίζονται από απλές γραμμές, είναι απίστευτα λειτουργικά και ταυτόχρονα πολύ εκλεπτυσμένα. Άλλωστε, σε βάθος χρόνου θα δείτε ότι χάρη στην «ιδιαίτερη» λιτότητα του Nordic στυλ, το βρεφικό δωμάτιο μπορεί να μετατραπεί πολύ εύκολα σε παιδικό και αργότερα σε εφηβικό, με ελάχιστες αλλαγές!

Επενδύστε λοιπόν στην απλότητα και σίγουρα θα έχετε ένα φανταστικό αποτέλεσμα!

Με Αγάπη,

Cake Me Baby