Baby Shower: Μια ωραία αφορμή για γιορτή

Τι είναι Baby Shower – Ιδέες για την οργάνωσή του

Η ζωή είναι στιγμές… ξένοιαστες πολύχρωμες αναμνήσεις… Στιγμές που αξίζει να τις γιορτάζουμε και να τις κρατήσουμε χαραγμένες στο νου μας, ειδικά όταν πρόκειται για τον ερχομό ενός παιδιού!

Το Baby Shower λοιπόν, είναι η κατάλληλη αφορμή για να γιορτάσουμε αυτό το τόσο χαρούμενο γεγονός! Αν και ξενόφερτο (εξ Αμερικής συγκριμένα…), έχει πλέον ταξιδέψει και στη χώρα μας και έχει ενθουσιάσει τους πάντες!

Τι είναι ακριβώς το baby shower; Είναι το πάρτυ που γίνεται λίγο καιρό πριν γεννηθεί ένα μωρό για να γιορτάσουν οι νέοι γονείς την «άφιξή» του! Ένα πάρτυ καλωσορίσματος του μωρού!

Γιατί λέγεται «Shower»; Επειδή η νέα μαμά δέχεται μια έντονη «βροχή» αγάπης και δώρων (σ.σ. shower=μικρή μπόρα).

Πολλοί θεωρούν ότι το Baby Shower διοργανώνεται από τις φίλες της νέας μαμάς και ότι συμμετέχουν μόνο γυναίκες. Όντως, έτσι ξεκίνησε και αυτό προέβλεπε το «αυστηρό πρωτόκολλο». Ωστόσο, στις μέρες αυτό έχει αλλάξει και δεν είναι απόλυτο! Οι νέοι γονείς αποφασίζουν πώς θα διοργανώσουν το Baby Shower party, σύμφωνα με τα θέλω τους και το προσωπικό τους γούστο.

Επίσης στο «κλασικό» baby shower, το ζητούμενο είναι οι καλεσμένοι να κάνουν δώρα στους νέους γονείς, ώστε να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για το μωράκι τους. Εδώ ας μπει μία άνω τελεία… Κάποιες μανούλες ίσως αισθάνονται ότι υποχρεώνουν τους καλεσμένους να μπουν σε έξοδα προκειμένου να φέρουν κάποιο δώρο για το μωρό. Ε λοιπόν μπορούν να διοργανώσουν ένα «No Gift» Baby Shower και να το επικοινωνήσουν με διάφορους τρόπους στην πρόσκληση του πάρτι:

– «Γιορτάζουμε απλά την άφιξη του μωρού μας και σας θέλουμε εδώ! Μόνο με την αγάπη σας, χωρίς άλλο δώρο!»

– «Παρακαλούμε δωρίστε μας μόνο την παρουσία και την αγάπη σας!»

– «Φέρτε μόνο την αγάπη και την όρεξή σας… όχι άλλα δώρα παρακαλώ!»

Εάν πάλι, το προσκλητήριο διατυπωθεί στα αγγλικά, αυτή θα ήταν μια πολύ ωραία φράση:

– «Honor us with your presence, not your presents! We have baby items galore, we just want you at the door!»

Άλλωστε το σημαντικότερο σε αυτό το event είναι ότι η έγκυος μπορεί να διασκεδάσει με πολύ αγαπημένα της άτομα, να μοιραστεί τις σκέψεις της και να μπει στο κλίμα της νέας ζωής που την περιμένει! Δείτε το σαν μια αφορμή για χαρά και γιορτή και οργανώστε το πέρα από στερεότυπα και τετριμμένα!

Επιλέξτε το χώρο (συνήθως είναι το σπίτι της μέλλουσας μαμάς), σκεφτείτε ένα θέμα που σας αρέσει και κινηθείτε γύρω από αυτό ως προς τη διακόσμηση και το φαγητό. «Be Boho Baby», «Unicorn», «The Adventure begins», «Twinkle Twinkle Little Star» είναι μερικά από τα θέματα που πραγματικά χαρίζουν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα στο πάρτι αυτό.

Επίσης οργανώστε δραστηριότητες για εσάς και τους καλεσμένους σας που θα σας κάνουν να γελάσετε και να περάσετε τέλεια! Ιδέες υπάρχουν πάρα πολλές… Δημιουργήσετε μια «χρονοκάψουλα» με ευχές και συμβουλές για το μωρό, την οποία θα ανοίξει μετά από χρόνια… βάλτε την τέχνη σας και «διακοσμήστε» όλοι μαζί φορμάκια ή σαλιάρες με αξεσουάρ ή ειδικά οικολογικά χρώματα… ζητήστε από τους καλεσμένους να σας δώσουν φωτογραφίες από τη βρεφική τους ηλικία και μαντέψτε «Ποιο είναι το μωρό της φωτογραφίας»! Αν ωστόσο αυτά σας φαίνονται πολύ ξενόφερτα και «too much», κάντε το πάρτι βασισμένο στα ενδιαφέροντά σας!

Φυσικά, αν θέλετε να το διοργανώσετε όλο αυτό ξένοιαστα, χωρίς κόπο και ίσως με κάποιες δόσεις πολυτέλειας, απευθυνθείτε στους ειδικούς Event Planners!

Η άφιξη μιας νέας ζωής είναι Χαρά και εάν η νέα μανούλα θέλει να μοιραστεί αυτή τη Χαρά με αγαπημένα της πρόσωπα, το Baby Shower είναι η καλύτερη ευκαιρία για να το κάνει! Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια πολύ ευαίσθητη περίοδο και η κάθε μαμά έχει το δικαίωμα να αποφασίζει η ίδια για τον εαυτό της, αν θέλει να περάσει χρόνο με κόσμο αν προτιμά να απομονωθεί, κάτι που είναι απολύτως σεβαστό.

Σκεφτείτε λοιπόν τι πραγματικά θέλετε και τι σας εκφράζει, προσθέστε αγάπη, ηρεμία και φαντασία και θα έχετε το τέλειο αποτέλεσμα!

Με Αγάπη,

Cake Me Baby