5 Λόγοι για να προτιμήσετε και να αγαπήσετε τα Χειροποίητα είδη

Πάντα μου άρεσε να ανακαλύπτω θησαυρούς, αλλά και να τους δημιουργώ! Να δημιουργώ σε επαφή με τη Φύση… Με μοναδικής ποιότητας υλικά και πάθος για πρωτότυπα σχέδια… με πολλά συναισθήματα αγάπης και χαράς! Επίσης, πάντα μου άρεσε να αγοράζω χειροποίητα είδη από καλλιτέχνες, από μικρές επιχειρήσεις που δημιουργούν κάτι μοναδικό και γνήσιο που φέρει το δικό τους «αποτύπωμα» και κρύβει τη δική τους ιστορία!
Εδώ λοιπόν θα βρείτε 5 λόγους για να αγαπήσετε κι εσείς το Χειροποίητο!

#1
Το χειροποίητο προϊόν δείχνει πόσο σκέφτεσαι κάποιον αλλά και πόσο σε σκέφτονται!

Κάθε φορά που δίνετε ή λαμβάνετε ένα χειροποίητο δώρο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κάποιος έχει προσθέσει σε αυτό αγάπη, ειλικρίνεια και φροντίδα. Όχι απλώς ο καλλιτέχνης, ο οποίος αναμφίβολα έβαλε όλη του τη αγάπη για να δημιουργήσει κάτι πρωτότυπο από το μηδέν, αλλά και ο αγοραστής που εκτιμά σαφώς την τέχνη και θέλησε να αγοράσει και να προσφέρει κάτι «handmade with love»!

#2
Το χειροποίητο είναι προσαρμόσιμο (custom made)

H ομορφιά και η μαγεία του χειροποίητου είναι ότι πολλές φορές μπορεί να φτιαχτεί μόνο για εσάς! Τα προσωποποιημένα και εξατομικευμένα αντικείμενα κρύβουν ένα κομμάτι του εαυτού μας, της προσωπικότητάς μας. Είναι «κομμένα και ραμμένα» στα μέτρα μας και μας κάνουν να τα αγαπήσουμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο!

#3
Αγοράζοντας χειροποίητα είδη υποστηρίζετε δημιουργικά πνεύματα που καλλιεργούν αληθινές σχέσεις με τους πελάτες τους, υποστηρίζετε καινοτόμες ιδέες… οικογένειες… μικρές επιχειρήσεις που με τη σειρά τους στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες!

#4
Το χειροποίητο είναι μοναδικό. Κάθε πινελιά στον καμβά του, κάθε κόμπος στα νήματα του, κάθε πολύτιμος λίθος που τυλίγεται περίτεχνα στο μέταλλο του, το κάνει μοναδικό. Όταν αγοράζετε χειροποίητα είδη, πληρώνετε μια δέσμευση για αυθεντικότητα και μια εγγύηση ότι κανένα κομμάτι δεν θα είναι ποτέ ολόιδιο… και αυτό είναι σίγουρα αξία ανεκτίμητη!

#5
Το χειροποίητο είναι ανθρώπινο… έχει μέσα του την ανθρώπινη φύση… Κάτι που έχει δημιουργηθεί με τα χέρια, ως έκφραση ενός δημιουργικού πνεύματος, κουβαλά συναισθήματα… είναι πολυτιμότερο από κάθε άλλο αντικείμενο που δημιουργήθηκε με τα μηχανήματα ενός εργοστασίου, για μαζική κατανάλωση.

“That’s the thing with handmade items. They still have the person’s mark on them. And when you hold them, you feel less alone” – Aimee Bender

Με Αγάπη,

Μαρία
Cake Me Baby